Linkit

Päivitetty 1.8.2020

Kurkkaa myös välillä jäsensivuille. Siellä on mm. keskustelupalsta, joka toimii myös uutispalstana. Käy laittamassa ruksi "Seuraa tätä keskustelupalstaa" -kohtaan, niin saat sähköpostiisi viestin, kun joku kirjoittaa jotain keskustelupalstalla.

 

Helsingin tapahtumia & facebook-sivut

Stadissa.fi & facebook-sivut

Helsingin kaupungin tapahtumakalenteri

Helsingin palvelukeskusten tapahtumat ja tietoa palvelukeskustoiminnasta

Helsingin Uutisten tapahtumakalenteri & facebook-sivut

Länsiväylän tapahtumakalenteri & facebook-sivut

Vantaan Sanomien tapahtumakalenteri & facebook-sivut

Helmet - kirjastoja ja palveluita

Pasilan kirjasto & facebook-sivut

Oodi - Helsingin keskustakirjasto & facebook-sivut

Keskustakirjasto Oodissa tietotekniikan vertaisopastusta senioreille tiistaisin ja torstaisin klo 11–14 

Työväenopiston menovinkkejä, mm. ilmaisia luentoja

Työväenopiston syksyn 2020 kursseille ilmoittautuminen

Helsingin aikuisopisto

 

Ylimääräisestä tavarasta eroon?

Hietalahden kirpputori

Jäähallin kirpputori lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9-13:30, jos jäähallissa ei ole jokin muu tapahtuma

Kattilahallin kirppis (Sörnäisten rantatie 22) 

 

Helsingin kirkkojen ruokailut

Hakasalmen huvilan tapahtumat

Suomenlinnan tapahtumia

Suomen Luonnonsuojeluliiton tapahtumia ja retkiä (Helsinki) ja täällä Uudenmaan tapahtumat

Tutustu Helsingin veistoksiin!

Seniori, löydä tapasi liikkua

Musiikkitalon ilmaisohjelmistoa & facebook-sivut

Maunulatalon tapahtumia (paljon ilmaisia) & facebook-sivut

Malmitalon tapahtumia (mm. edullisia konsertteja)facebook-sivut

Kanneltalon tapahtumia & facebook-sivut (maanantaisin maksuttomia musiikkiesityksiä).

Vuotalon tapahtumia (mm. maanantaisin klo 18 ilmainen leffa) & facebook-sivut

Sellosalin (Leppävaara, Espoo) ilmaistapahtumia

Kinaporin palvelukeskuksen harrastustoiminta & facebook-sivut

Kampin palvelukeskuksen harrastustoiminta & facebook-sivut

Musiikkia kirkoissa & facebook-sivut

 

Kotimuseo Reitz (Apollonkatu 23 B 64, 6. krs). Museo on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 15-17. Heinäkuussa museo on suljettu. Museoon on vapaa pääsy. Museo on ryhmille avoinna sopimuksen mukaan (maksuton).

Taidekoti Kirpilä, Pohjoinen Hesperiankatu 7. Vapaa pääsy. Maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 14:30 ja sunnuntaisin klo 12:30.

Päivikki ja Sakari Sohlbergin kotimuseo, Kauppiaankatu 11 A 7, Katajanokka. Opastetut kierrokset arkimaanantaisin klo 15:30 ja 17. Ryhmille ajat erikseen sovittavissa. Sisäänpääsymaksu 5 € (sisältää opastuksen).

Nordean pankkimuseo (Aleksanterinkatu 36 B). Avoimet ovat ovat joka kuukauden 1. torstai klo 15-17. Maksuton. Ryhmille arkisin erikseen varattavissa, myös maksuton.

Suomen pankin rahamuseo (Snellmaninkatu 2). Ilmainen sisäänpääsy ja ilmainen opastus ryhmille sopimuksen mukaan.

Lauantaisin klo 14-15 Sinebrychoffin kotimuseossa (Bulevardi 40) on ilmainen opastus. Kotimuseoon on myös aina ilmainen sisäänpääsy.

Taidehallissa (Nervanderinkatu 3) sisäänpääsymaksun (10 € / museokortti) hintaan sisältyvien opastusten ajat löytyvät täältä.

Helsingin valitut palat -näyttelyyn (Aleksanterinkatu 16) on aina vapaa sisäänpääsy. Avoimia yleisöopastuksia järjestetään joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 17 ja joka sunnuntai klo 14.

Luonnontieteelliseen museoon (Pohjoinen Rautatiekatu 13) pääsee tutustumaan ilmaiseksi joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina, kesäkaudella klo 14-17, talvikaudella klo 13-16. 

Kiasmassa on perjantaisin klo 18 kaikille avoin opastus, sisältyy lipun hintaan/museokorttiin.

Ateneumin avoimien opastusten ajat (sisältyvät pääsylipun hintaan/museokorttiin) löytyvät täältä.

Kansallismuseon pääsylipun hintaan/museokorttiin sisältyvät ilmaisten opastusten ajat löytyvät täältä. Museoon on vapaa pääsy joka perjantai klo 16-18.

Amos Rexin (Mannerheimintie 22–24) pääsylipun/museokortin hintaan sisältyy kuukausittain vaihtelevat teemaattiset yleisöopastukset lauantaisin. Klo 13 on suomenkielinen opastus, kesto 20 min ja 25 ensimmäistä mahtuu mukaan.

Hakasalmen huvilaan (Mannerheimintie 13 b) sisäänpääsymaksu on eläkeläisiltä 10 € tai museokortti. Katso sivuilta lipun hintaan kuuluvat opastusten ajat Suruton kaupunki -näyttelyyn.

Didrichsenin taidemuseon (Kuusilahdenkuja 1, 00340 Helsinki) sisäänpääsymaksuun (eläkeläiset 10 € tai museokortti, yli 75-vuotiaat ilmaiseksi) sisältyvät opastukset ovat lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13 ja keskiviikkoisin klo 17.

Villa Gyllenberg (Kuusisaarenpolku 1, 00340 Helsinki) on avoinna keskiviikoisin klo 14-19 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-17. Pääsylipun hinta on eläkeläisiltä 8 € tai museokortti. Yli 75-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Helsingin vanhimpaan puutaloon Ruiskumestarin taloon (Kristianinkatu 12) on aina ilmainen sisäänpääsy.

Teatterimuseoon (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G) on ilmainen sisäänpääsy joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 17-20.

Suomen valokuvataiteen museoon (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G) pääsee ilmaiseksi sisään joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 17-20. Tällöin on ilmainen yleisöopastus klo 18-19. Ilmainen yleisöopastus päänäyttelyyn sisältyy pääsylipun hintaan/museokorttiin myös sunnuntaisin klo 13-14.  

Haltian - Suomen luontokeskuksen aktiviteetit (Nuuksio, Espoo)

 

 

Enterin tietokone-, tabletti- ja kännykkäopastus on avointa ja maksutonta kaikille senioreille. Täältä löytyvät opastuspaikat.

 

 

 

 

 

Jos sinulla on älypuhelin, voit milloin vain ja missä vain tarkistaa, milloin mikäkin yhdistyksen tapahtuma ja viimeinen ilmoittautumispäivä on. Googleta Pasilan Eläkkeensaajat ja avaa sivu, jolloin klikkaamalla "valikko"-kohtaa saat kuvassa olevan näkymän ja pääset Tapahtumat-sivulle tai mille sivulle vain. Jäsensivuille kirjautumiseen tarvitset käyttäjätunnuksesi eli sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Jäsensivuilla on vastaava valikko, josta pääset klikkaamaan haluamasi sivut auki (ovat alempana puhelimen näytössä). 

 

Jos haluat ilmoittautua johonkin tapahtumaan soittamalla yhteyshenkilölle, voit painaa sormella tapahtumatiedotteessa ko. tapahtuman yhteyshenkilön puhelinnumeroa, niin pääset kätevästi soittamaan ja ilmoittautumaan.