"Notre Damen kellonsoittaja" -suurmusikaali

Aika: 6.2.2020 klo 14:30
Paikka: Tampereen Teatteri, Keskusaukio 2, Tampere

 "Notre Damen kellonsoittaja -suurmusikaali" Tampereen teatterissa (Keskustori 2) klo 14:30 - ensimmäistä kertaa Suomessa. Musikaali kertoo rohkeudesta ja sorrosta, vihasta ja rakkaudesta. Se perustuu Victor Hugon romaaniin ja Disney-elokuvan lauluihin. Teatterimatkan hinta on 90 € (maksu mielellään vasta vuoden 2020 puolella). Viite 3609.  Ilmoittautuminen ja maksu 2.1.2020 mennessä. Lippuja on varattuna 60 kpl riveiltä 4-5. Täynnä tällä hetkellä, mutta varalle voi ilmoittautua. Hinta sisältää teatteriliput, bussikuljetukset ja lounaan klo 12:30 Suomalaisen Klubin ravintolassa (Puutarhakatu 13, Tampere). Ruoka on pääosin laktoositonta ja gluteenitonta, mutta ilmoita gluteenittoman leivän vuoksi, jos noudatat gluteenitonta ruokavaliota. Yhteyshenkilö Asma Olin, puh. 0405322279, asma.olin@gmail.com 

 

Notre Damen kellonsoittaja jatkaa Tampereen Teatterin upeiden musikaalituotantojen sarjaa.

 

Notre Damen kellonsoittaja perustuu Disneyn animaatioelokuvaan ja Victor Hugon samannimiseen romaaniin. Musikaali kertoo rohkeudesta ja sorrosta, vihasta ja rakkaudesta – taistelusta paremman maailman puolesta. Sen jännittävät ja mukaansatempaavat tapahtumat sijoittuvat 1400-luvun lopun Pariisiin.

 

Kellonsoittaja Quasimodo on hyväsydäminen mutta epämuodostunut hylkiö. Kyttyräselkäisenä hän on elänyt koko ikänsä Notre Damen katedraalin suojissa, sieltä koskaan poistumatta. Yksi päivä muuttaa Quasimodon, hänen isäntänsä arkkidiakoni Claude Frollon, oikeudentuntoisen mustalaistyttö Esmeraldan ja urhoollisen kapteeni Phoebusin elämät ikiajoiksi.

 

Musikaalin on luonut Oscar-palkittu kaksikko, Alan Menken (mm. Aladdin, Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö) ja Stephen Schwartz (mm. Egyptin prinssi, Pocahontas) sekä Peter Parnell. Lumoava musiikki perustuu Disney-elokuvan musiikkiin sekä musikaalia varten sävellettyyn musiikkiin. Suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo.

 

Suosittelemme musikaalia yli 12-vuotiaille.
Kesto 2 t 30 min, sisältää väliajan.

 

Arvioita:

Radio Sun: Briljantti toteutus syntyy tekijöidensä ehdottomasta rakkaudesta Victor Hugon luomiin hahmoihin.

Hämeen Sanomat

Keskisuomalainen

Keskustori.fi

Kulttuuriluuta

Man Made Lifestyle

Me Viisi

One Night in Theatre

Optimismia ja energiaa

Smackthejack

Teatterikärpäsen puraisuja

 

Perustuu Victor Hugon romaaniin ja Disney-elokuvan lauluihin
Esitetään Music Theatre International Europen luvalla

Musiikki Alan Menken
Laulujen sanat Stephen Schwartz
Käsikirjoitus Peter Parnell
Suomennos Mikko Koivusalo